Time

Thursday, February 28, 2013

Lavrakas

Θερμίδες/μερίδα: 300
Μερίδες : 6







Υλικά

1 λαβράκι 1200 γρ. περίπου
200 γρ. λευκό κρασί "Wine of brightness" (χτυπήστε στη φώτο να το αποκτήσετε)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό ψαριού
εστραγκόν
1 κ.σ. θυμάρι
1.κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. φασκόμηλο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι - πιπέρι

Καθαρίζουμε & πλένουμε καλά το ψάρι, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε αντικολητικό ταψί. Το αλείφουμε με το ελαιόλαδο & το περιχύνουμε με το ζωμό & το κρασί. Πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο, θυμάρι, εστραγκόν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 -24 λεπτά περίπου. Βάζουμε το ψάρι σε πιατέλα & το διατηρούμε ζεστό. Μεταφέρουμε το ζωμό από το ταψί σε κατσαρολάκι & το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 κ.σ. νερό και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε & προσθέτουμε αλατοπίπερο σύμφωνα με τη γεύση μας. Τέλος περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα & σερβίρουμε αμέσως. Αν επιθυμείτε γαρνίρετε την πιατέλα με φέτες λεμονιού.

Χρόνος ψησίματος¨20-24λεπτά

No comments:

Post a Comment