Time

Wednesday, February 27, 2013

Αστροφρούτα gel

Θερμίδες/μερίδα: 50
Μερίδες:    4









Υλικά

1 μπανάνα
4 φράουλες
1 βερίκοκο μεγάλο
10-12 μεγάλες ρόγες άσπρο σταφύλι
15 γρ ζελατίνα
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κλωναράκια φρέσκα μέντα
λίγες σταγόνες λικέρ μέντας ή γρεναδίνη
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μουσκεύουμε τη ζελατίνα με λίγο κρύο νερό για 20' περίπου.  Κατόπιν βάζουμε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη & τη φρέσκια μέντα, τα ανακατεύουμε και τα σιγοβράζουμε για 3'. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Αφαιρούμε τα κλωναράκια της μέντας από το νερό στύβουμε τη ζελατίνα με το χέρι και τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζελατίνα και προσθέτουμε το λικέρ μέντας ή τη γρεναδίνη. Ξεφλουδίζουμε τα φρούτα και κόβουμε σε λεπτές φέτες το βερίκοκο - φράουλες, ενώ τη μπανάνα σε ροδέλες. Βγάζουμε τα σπόρια από τα σταφύλια, αν έχουν. Περιχύνουμε τη μπανάνα με τις ροδέλες μπανάνας με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Τοποθετούμε τα φρούτα σε ατομικά φορμάκια & τα περιχύνουμε με το μείγμα της ζελατίνας, Αμέσως μετά βάζουμε τα φορμάκια για 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά αναποδογυρίζοντας τα φορμάκια σε πιατάκια & σερβίρουμε.

Χρόνος παγώματος: 4 ώρες 

No comments:

Post a Comment