Time

Wednesday, February 27, 2013

Ξινό μοσχαράκι

Θερμίδες / μερίδα: 330

Μερίδες: 4








Υλικά

4 μοσχαρίσια φιλέτα άπαχα (125 γρ περίπου το ένα)
450 γρ σπαράγγια φρέσκα ή κονσέρβα
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. γιαούρτι
ξύσμα ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζετε τα σπαράγγια, εφόσον είναι φρέσκα και τα μαγειρεύετε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Ρίχνετε επίσης μισό από το ξύσμα του λεμονιού καθώς και λίγο αλάτι. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρέας που το έχετε αλατοπιπερώσει από πριν, μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το υπόλοιπο ξύσμα του λεμονιού. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, βγάζετε τα φιλέτα και προσθέτετε στη σάλτσα το γιαούρτι.  Ανακατεύετε & ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα, χωρίς όμως να την αφήσετε να βράσει. Σερβίρετε το κρέας σε μερίδες, περιχύνοντας με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τα σπαράγγια και άλλων ειδών λαχανικά της αρεσκείας σας.

Χρόνος μαγειρέματος:  8-10 λεπτά    

No comments:

Post a Comment