Time

Friday, February 22, 2013

Η Μεσόγειος φλέγεται


Θερμίδες/μερίδα: 295
Χρόνος ψησίματος; 30 λεπτά
Μερίδες: 4






Υλικά

4 φιλέτα ψάρι πέρκα
(100 γρ. το ένα)
1 κρεμμύδι
1 κονσέρβα ντοματάκια
   ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
12 μαύρες ελιές
    χωρίς κουκούτσια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 κ.σ. ζάχαρη
4 φέτες ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανός
αλάτι - πιπέρι
1 κ.σ. καυτερή πάπρικα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα της πέρκας τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι. Καθαρίζουμε κρεμμύδι - σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε σε ταψί το μισό από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι - σκόρδο & μαϊντανό, από πάνω βάζουμε το φιλέτο της πέρκας. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο κρεμμύδι - σκόρδο - μαϊντανό. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το λάδι, τη ζάχαρη, το κρασί, το φύλλο δάφνης & την καυτερή πάπρικα. Τέλος βάζουμε μια φέτα ντομάτας πάνω από κάθε φιλέτο ψαριού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα. Σερβίρουμε σε μερίδες αμέσως μόλις βγει το φαγητό από το φούρνο, γαρνίρουμε κάθε πιάτο με τρεις (3) ελιές.

1 comment:

  1. Καλώς σε βρήκα! Όμορφη σελίδα! Είσαι στα αγαπημένα μου!

    ReplyDelete