Time

Thursday, February 28, 2013

Tsikis chicken

Θερμίδες/μερίδα: 360
Μερίδες: 4







Υλικά 

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα (260γρ το ένα)
Για τη μαρινάδα
500 γρ γιαούρτι αγελάδος 0% λιπαρά
1/2 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 λεμόνι (χυμό)
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. τζίντζερ ή 1 κ.σ. ξερό
2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. κάρυ
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα στήθη του κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο μπολ με σκέπασμα ρίχνουμε το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας. Αφού τα ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε το μπολ & το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε σε σχάρα στο φούρνο. Βάζουμε τη μαρινάδα σε ένα πυρέξ και τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, τα ψήνετε και τα δυο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Μοιράζετε το κοτόπουλο & τη μαρινάδα του σε μερίδες και γαρνίρετε τα πιάτα με λαχανικά ή ρύζι.
Προσοχή! τρώγεται ζεστό
Συμβουλή: όσο μεγαλύτερο χρόνο μείνει το κοτόπουλο στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Μπορείτε να το αφήσετε άφοβα στη μαρινάδα εντός ψυγείου έως και δυο ημέρες

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά


No comments:

Post a Comment