Time

Friday, February 22, 2013

Ο σολομός του κήπου

Θερμίδες/ μερίδα: 295
Μερίδες: 4
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά 

                                                     4 φιλέτα σολομού
                                                     (150 γρ το ένα)
                                                      1 αγγούρι
                                                      120 γρ γιαούρτι
                                                       αγελαδινό
                                                      (0% λιπαρά)
                                                      1 κ. σ. μουστάρδα
                                                      2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
                                                       αλάτι - πιπέρι

 Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα του σολομού και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί & ρίχνουμε λίγο αλάτι - πιπέρι. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου που εξέχει στις άκρες. Τοποθετούμε το φιλέτο στο αλουμινόχαρτο ρίχνουμε λίγο νερό και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σαν πακέτο. Προσοχή να κλείσουμε καλά τις άκρες του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς κελσίου για 25 - 30 λεπτά. Όση ώρα ψήνεται ο σολομός, εμείς κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το αγγούρι, τον άνηθο & 2 κ.γ. νερό ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. Βγάζουμε το σολομό από το φούρνο αφαιρούμε προσεκτικά τη πέτσα του και τον σερβίρουμε σε μερίδες. Τρώγεται ζεστός ή κρύος με τη σάλτσα του αγγουριού που φτιάξαμε.


No comments:

Post a Comment