Translate

Monday, April 22, 2013

Cheese cake light!


Θερμίδες/κομμάτι: 200


Υλικά
Για τη βάση
500 γρ. (2 συσκευασίες) μπισκότα digestive Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη      ζάχαρης
160 γρ. Βιτάμ light (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την κρέμα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιχτό
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια light
300  γρ. κρέμα γάλακτος light
180 γρ.  ζάχαρη άχνη
Για τη μαρμελάδα φράουλα
1 κιλό φράουλες
650 γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ και προσθέτουμε τη μαργαρίνη, πλάθουμε τη ζύμη με το χέρι έτσι ώστε να υγρανθεί όλο το μπισκότο καλά σχηματίζοντας  χοντρά ψίχουλα, μόλις ομογενοποιηθεί το στρώνουμε στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας, στην οποία έχουμε τοποθετήσει ένα τσέρκι με διάμετρο 22 εκατοστών περίπου. Σε περίπτωση που δεν διαθέτουμε τσέρκι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εναλλακτικά, μια φόρμα στρογγυλή, γιατί κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά. Πατάμε τη ζύμη με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού και τη στρώνουμε, έτσι ώστε να πάει παντού, δημιουργώντας μια βάση. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ καλά τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη , έτσι ώστε να γίνει μια πηκτή κρέμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί Φιλαδέλφεια ανακατεύοντας προσεκτικά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και στρώνουμε καλά την επιφάνεια, ώστε να είναι λεία. Στο στάδιο αυτό βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. για 12 ώρες τουλάχιστον, ώστε να πήξει καλά η κρέμα.
Μαρμελάδα φράουλα
Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Κατόπιν τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά η μαρμελάδα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά μόλις είναι τελείως κρύα τη στρώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού μας, απλώνοντας να πάει παντού. Διακοσμούμε με ολόκληρες φρέσκιες φράουλες και φύλλα μέντας.
Tip: Ένα έξυπνο κόλπο το οποίο, εγώ προσωπικά κάνω, είναι να βάζω στην κατάψυξη το γλυκό πριν να στρώσω τη μαρμελάδα, για 1 ώρα τουλάχιστον. Με το τρόπο αυτό γίνεται η κρέμα πιο συμπαγής και δεν λιώνει εύκολα καθώς σερβίρεται!

No comments:

Post a Comment