Time

Saturday, April 20, 2013

Μπιφτέκια του Μίσα!

Θερμίδες/μερίδα: 330
Μερίδες: 4







Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. κύμινο (σκόνη)
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι είτε το ψιλοκόβετε είτε το τρίβετε στον τρίφτη. Σπάζετε το αυγό σε ένα πιάτο. Ρίχνετε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε αυγό, κρεμμύδι, αλατοπίπερο. ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα του κιμά και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Κατόπιν τα βάζετε στο φούρνο σε σχάρα με απόσταση 10 εκατοστών από το γκριλ, εκεί τα ψήνετε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές καλά. Τοποθετείτε  δυο μπιφτέκια σε κάθε πιάτο και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και λαχανικά της επιθυμίας σας.

Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά

Tip: Για να μη κολλάει ο κιμάς στα χέρια καθώς πλάθετε τα μπιφτέκια, μπορείτε να έχετε δίπλα ένα μπολ με κρύο νερό. Βουτώντας τα χέρια σας κάθε τόσο σε κρύο νερό θα πλάσετε πολύ εύκολα τα μπιφτέκια.

No comments:

Post a Comment