Time

Friday, April 12, 2013

Patatoulis cake..

Θερμίδες/ μερίδα: 200
Μερίδες:  4







Υλικά
30 γρ. μαργαρίνη light
1 κλωνάρι μαϊντανό
1/3 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο (σκόνη)
μαύρο πιπέρι
230 γρ.  μηλίτη (κρασί από μήλο)
450 γρ. πατάτες
350  γρ. γλυκοπατάτες

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Καθαρίζετε τις πατάτες & τις κόβετε σε ροδέλες. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε το μηλίτη σε κατσαρολάκι βάζετε αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλο και τα βράζετε για 5'  σε χαμηλή φωτιά. Πασπαλίζετε με λίγο μαργαρίνη ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος με καπάκι 20 -25 cm διάμετρο, τοποθετείτε στον πάτο μια στρώση από τις πατάτες από πάνω ρίχνετε λίγο μαργαρίνη  και 1, 1/2 κ.σ. από το μείγμα του μηλίτη. Συνεχίζετε με μια στρώση από τις  γλυκοπατάτες, τις οποίες περιχύνετε με μαργαρίνη & μηλίτη επίσης. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες. Σκεπάζετε το σκεύος και βάζετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε  σε μέτρια θερμοκρασία 180 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Κατόπιν, βγάζετε το καπάκι από το σκεύος αυξάνετε λίγο τη θερμοκρασία και ψήνετε 5' ακόμα στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.  Αναποδογυρίζετε προσεκτικά  το ταψί σε πιατέλα, ρίχνετε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό & σερβίρετε ζεστό.

Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά 

No comments:

Post a Comment