Translate

Saturday, April 20, 2013

Μοσχαράκι του οινολάτρη...

Θερμίδες/μερίδα: 250
Μερίδες: 4







Υλικά

900 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες (από το κότσι)
5 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
1 φλιτζάνι τσαγιού ξηρό λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κοτσάνι σέλερι χωρίς τα φύλλα
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι, ξύσμα ενός λεμονιού
1 κλωνάρια μαϊντανός

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλερι και τα ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε το κόβετε σε ροδέλες. Ξεφλουδίζετε τη ντομάτα, βγάζετε τους σπόρους & την κόβετε σε κύβους. Σε βραστό νερό ζεματάτε τις μερίδες του κρέατος, το ξεπλένετε με λίγο νερό και το αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι & το σκόρδο. Ρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ντομάτα, το θυμάρι, τη δάφνη, το ζωμό και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλάει εύκολα από το κόκαλο. Ανακατεύετε το φαγητό κατά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό για  να μην εξατμιστεί τελείως η σάλτσα. Σερβίρετε το κρέας σε μερίδες περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με το μαϊντανό και το ξύσμα του λεμονιού.

Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες 

No comments:

Post a Comment