Time

Friday, April 12, 2013

Tzitzikakos..

Θερμίδες/ μερίδα: 240
Μερίδες:  4







Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι καφέ (αναποφλοίωτο)
4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο  τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γρ. σπανάκι
1/2 φλιτζάνι  αλατισμένα φιστίκια (χοντροκομμένα)

Εκτέλεση

Πλένετε & καθαρίζετε το σπανάκι, αφήνετε τα φύλλα να στραγγίζουν καλά σε σουρωτήρι και τα ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και το μοσχοκάρυδο, τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Κατόπιν προσθέτετε το ρύζι και το μισό σπανάκι. Ανακατεύετε για ένα λεπτό σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει για 20'. μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει τα υγρά του. Στη συνέχεια ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε το μαϊντανό, τα φιστίκια και το υπόλοιπο σπανάκι ζεματισμένο. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμα. Ανακατεύετε το μείγμα του ρυζιού και σερβίρετε σε μερίδες, γαρνίρετε τα πιάτα με ολόκληρα φιστίκια, διακοσμήσετε το πιάτο με 1-2 μικρά ντοματάκια.

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

No comments:

Post a Comment