Time

Sunday, April 7, 2013

Πειρασμός...

Θερμίδες/μερίδα: 580
Μερίδες: 4
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά
1 κιλό πιπεριές πράσινες & κόκκινες μακρυές
2 μικρές μελιτζάνες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
                                     1/2 κιλό λουκάνικο χωριάτικο
                                     αλάτι - πιπέρι
                                    1 κ.γ. καυτερή πάπρικα καυτερή
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πιπεριές & αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους, κατόπιν τις κόβουμε σε ροδέλες. Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε λίγη από τη φλούδα τους, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες. Συγχρόνως σε ένα τηγάνι βράζουμε το λουκάνικο σε αρκετό νερό (να το σκεπάζει), μόλις πάρει μερικές βράσεις το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Ελέγχουμε τις πιπεριές & τις μελιτζάνες μόλις μαλακώσουν ελαφρώς προσθέτουμε τη ντομάτα το λουκάνικο, την πάπρικα, αλάτι -πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας για 30΄περίπου, έως ότου να δέσει καλά η σάλτσα και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.

Η συνταγή είναι μια παραλλαγή από το γνωστό πηλιορείτικο "σπετζοφάι".

No comments:

Post a Comment