Υλικά που θα χρειαστούν:
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 3 αυγά
- 65 γρ. στέβια
- 80 ml χυμό λεμονιού
- 200 γρ. γιαούρτι 2%
- 120 γρ. ηλιέλαιο
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. σόδα σκόνη
Πως γίνεται:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα, αναμειγνύουμε τη baking με το αλεύρι.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη στέβια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σκόνη σόδας, το ξύσμα, το ηλιέλαιο και το γιαούρτι, στο τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε μέσα σε αυτή το μείγμα. Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά. Με μια οδοντογλυφίδα ελέγχουμε αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα και όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Το κέικ μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!


No comments:
Post a Comment