Time

Sunday, December 6, 2015

Αλμυρή κολοκυθόπιτα


Υλικά

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
2 κιλά κίτρινη κολοκύθα
500 γρ. φέτα τριμμένη
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
4 αυγά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
1/2 φλυτζάνι άνηθο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και αφαιρούμε τα σπόρια. Την τρίβουμε και τη βάζουμε σε τρυπητό με λίγο αλάτι για 1/2 ώρα περίπου, να στραγγίσει. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί, στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαραθεί και αυτή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη φέτα, τον άνηθο και τέλος τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. 
Στρώνουμε 3 από τα φύλλα. τα οποία έχουμε λαδώσει καλά, στο ταψί του φούρνου, απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και συνεχίζουμε με άλλα τρία φύλλα (επίσης καλά λαδωμένα) από πάνω, κλείνουμε τις άκρες αλείφουμε την πίτα με ελαιόλαδο και τη χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στο κάτω ράφι, στους 180°C  για 1 ώρα περίπου. 
                                    Καλή επιτυχία!!

No comments:

Post a Comment