Translate

Wednesday, November 18, 2015

Yes sandwich

Πολλές φορές θέλουμε ένα εύκολο, γρήγορο και κυρίως ελαφρύ γεύμα για βραδυνό, για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε μια καινούργια στήλη τα "μικρογεύματα" .....

Τοστ ομελέτα
 
Υλικά  (για ένα τοστ)

2 φέτες ψωμί τοστ
1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά
φρέσκο βασιλικό 
πολύχρωμες πιπεριές
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
1 μικρό κρεμμυδάκι σε ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
 
Πρώτη  μας δουλειά είναι να ψιλοκόψουμε τις πιπεριές & την καυτερή πιπερίτσα, αφού πρώτα τις πλύνουμε καλά (αν δεν θέλουμε πολύ καυτερό το τοστ αφαιρούμε τους σπόρους της πιπερίτσας). Ψιλοκόβουμε και το βασιλικό, καθώς και το κρεμμυδάκι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές με το κρεμμυδάκι, ρίχνουμε επίσης αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει, ρίχνουμε το αυγό και τοποθετούμε τις φέτες του τοστ τη μια δίπλα στην άλλη. Αφήνουμε να ψηθεί από τη μια πλευρά (όπως κάνουμε στην ομελέτα) και αν χρειαστεί χαμηλώνουμε την ένταση, προσέχοντας να μην αρπάξει.


Γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας για να μη καεί το ψωμί και αφήνουμε να ψηθεί και από την κάτω πλευρά. Διπλώνουμε το τόστ και ξαναγυρίζουμε από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα για 1-2'. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip: μπορείτε να εμπλουτίσετε το τοστ και με άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας, τυρί τριμμένο ή ακόμα και  ψιλοκομμένο μπέικον, αρκεί να έχετε φαντασία.


Καλή  όρεξη!





 

No comments:

Post a Comment