Αγαπημένα κουλούρια για τον καφέ, σκέτη απόλαυση οποιαδήποτε ώρα πρωί ή απόγευμα. Υγιεινά γιατί περιέχουν αγνά υλικά, πανεύκολα στην παρασκευή τους. Φτιάξτε τα σήμερα κιόλας, θα γίνουν ανάρπαστα!!
Προετοιμασία
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την baking powder και τη σόδα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα όλα τα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού & ξύσμα, κονιάκ) καθώς και τη ζάχαρη, επίσης ρίχνουμε τα μυρωδικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο), χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι έως ότου γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο, χωρίς να κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι). Αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου, αυτό το κάνουμε για να ξεκουραστεί η ζύμη και να μπορούμε να πλάσουμε ευκολότερα τα κουλούρια. Φτιάχνουμε ότι σχήματα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 25 -30 λεπτά στους 160 C (εξαρτάται βέβαια από το φούρνο).
Tip: Προσέξτε μην τα παραψήσετε γιατί μόλις κρυώσουν θα γίνουν πιο σφικτά.
Καλή επιτυχία!!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την baking powder και τη σόδα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα όλα τα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού & ξύσμα, κονιάκ) καθώς και τη ζάχαρη, επίσης ρίχνουμε τα μυρωδικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο), χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι έως ότου γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο, χωρίς να κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι). Αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου, αυτό το κάνουμε για να ξεκουραστεί η ζύμη και να μπορούμε να πλάσουμε ευκολότερα τα κουλούρια. Φτιάχνουμε ότι σχήματα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 25 -30 λεπτά στους 160 C (εξαρτάται βέβαια από το φούρνο).
Tip: Προσέξτε μην τα παραψήσετε γιατί μόλις κρυώσουν θα γίνουν πιο σφικτά.
Καλή επιτυχία!!
No comments:
Post a Comment