Time

Sunday, April 21, 2013

Top model's potatoes!


                                       Θερμίδες/μερίδα: 215
                                        Μερίδες:  4

Πατάτα τηγανητή! και ποιος δεν θα αντιστεκόταν στον πειρασμό με τις πολλές θερμίδες? Κι όμως υπάρχει τρόπος να τις απολαύσετε, χωρίς τύψεις με το νέο τρόπο τηγανίσματος... στο φούρνο....

Υλικά

4 πατάτες με τη φλούδα(πολύ καλά πλυμένες)
2 λεμόνια (το χυμό τους)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι -ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες (χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα τους). Στρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί μια λαδόκολλα και βάζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη. Σε ένα μπολ χτυπάμε το χυμό των λεμονιών το ελαιόλαδο και τη  μουστάρδα, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις πατάτες και τις ανακατεύουμε προσεχτικά με το χέρι να πάει παντού το μείγμα του ελαιολάδου. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς στη μεσαία θέση (στον αέρα) για 1/2 ώρα περίπου. Σερβίρονται ζεστές.

Χρόνος ψησίματος: 1/2 ώρα

No comments:

Post a Comment