Time

Sunday, February 24, 2013

Το θαλασσινό πακέτο

Θερμίδες/ τσιπούρα: 160

Μερίδες: 4




Υλικά


1  τσιπούρα μεγάλη (1100 -1200 γρ)
1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος)
1 μεγάλο καρότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 γρ. μανιτάρια
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1, 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 κ.γ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
3-4 φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε κρεμμυδάκια, πράσο, μανιτάρια & τα κόβουμε ροδέλες. Ξεφλουδίζουμε το καρότο και το κόβουμε λουρίδες. Καθαρίζουμε & πλένουμε καλά την τσιπούρα, τη σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Την αλατοπιπερώνετε ελαφρά και την αφήνετε στην άκρη. Ανακατεύετε μια κουταλιά σούπας από το λάδι με τα κρεμμυδάκια, την πάπρικα & το χυμό λεμόνι. Ζεματάμε καρότα, πράσο, μανιτάρια σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε καλά. Παίρνουμε ένα αρκετά μεγάλο χαρτί ψησίματος, υπολογίζοντας να τυλίγεται γύρω από το ψάρι, αλείφουμε το χαρτί εσωτερικά με το υπόλοιπο λάδι, τοποθετούμε την  τσιπούρα στο χαρτί και βάζουμε τις φέτες λεμονιού κατά μήκος του ψαριού. Ρίχνουμε από πάνω καρότα, πράσο & μανιτάρια, ραντίζουμε την τσιπούρα με το μείγμα που έχουμε φτιάξει με το λάδι και τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε αλάτι - πιπέρι. Τυλίγουμε το χαρτί γύρω από το ψάρι και διπλώνουμε τις άκρες του και βάζουμε τη "συσκευασία" του ψαριού σε μεγάλο ταψί. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς κελσίου 25-30'. Μόλις ψηθεί η τσιπούρα, βάζουμε τη "συσκευασία", ανοιγμένη σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά 









No comments:

Post a Comment