Time

Thursday, February 28, 2013

Σούπα των ποιητών

Θερμίδες/μερίδα: 290
Μερίδες : 4









Υλικά

300 γρ φακές χονδρές
1 μέτριο καρότο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 γαρύφαλλα (ολόκληρα)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι φρέσκο βασιλικό ή μέντα
1 μπουκέτο μυρωδικών δεμένα μεταξύ τους (κλωνάρι από θυμάρι, δεντρολίβανο,
                          1 φύλλο δάφνης, μαϊντανό, 1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα)
4 κ.σ. γιαούρτι με 0% λιπαρά

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε καρότο - σκόρδο & τα ψιλοκόβουμε, αφού καθαρίσουμε το κρεμμύδι καρφώνουμε επάνω του τα γαρύφαλλα. Καθαρίζουμε & πλένουμε τις φακές, ρίχνουμε νερό σε μια  μεγάλη κατσαρόλα & προσθέτουμε: φακές, κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, μπουκέτο λαχανικών & τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 45' μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπουκέτο των μυρωδικών & το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει για λίγα λεπτά & τη βάζουμε στο μπλέντερ, αν η σούπα είναι πηκτή προσθέτουμε λίγο νερό. Βάζουμε πάλι στη φωτιά τη σούπα για να γίνει καυτή, πριν τη σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα. Ρίχνουμε 1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο βάζουμε από επάνω το βασιλικό ή τη μέντα & σερβίρουμε.

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

No comments:

Post a Comment