Time

Sunday, February 24, 2013

Αφροδίσια

Θερμίδες/μερίδα: 220

Μερίδες: 4







Υλικά

2 μέτρια κρεμμύδια
1 μέτριο πράσο (το άσπρο μέρος) 
6 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό μύδια
1 250ml λευκό ξηρό κρασί
1/4 φλυτζ. νερό
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1/5 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Πλένουμε καλά τα μύδια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε κρεμμύδια, σκόρδο, πράσο και τα ψιλοκόβουμε. Σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το πράσο,  το σκόρδο και το νερό. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10'. Προσθέτουμε θυμάρι, πάπρικα και τα πιπέρια. Ρίχνουμε το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα και αφήνουμε για 10' περίπου να σιγοβράσουν μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Τα σερβίρετε αφού πρώτα τα περιχύσετε με τη σάλτσα τους, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Συμβουλή: πριν από το μαγείρεμα και αφού πρώτα τα πλύνετε καλά, τα αφήνετε σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για 2 ώρες προκειμένου να αφαιρεθεί τυχόν άμμος.   

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

No comments:

Post a Comment