Translate

Saturday, May 2, 2020

Απλά Ελληνικά !!

Η συνταγή που σας παρουσιάζω σήμερα ίσως φανεί πολύ απλή και εύκολη, καθώς οι περισσότεροι από εμάς τη γευόμαστε αρκετά συχνά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρόλα αυτά έχει και αυτή η συνταγή τα μυστικά της, που θα βοηθήσουν αρκετούς, κυρίως όμως τους φίλους επισκέπτες από το εξωτερικό. Συνήθως χρησιμοποιούμε μικρά, πλην όμως ολόφρεσκα ψάρια, από τις καταγάλανες ελληνικές θάλασσες, πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες όπως A - D, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, φώσφορος, μαγνήσιο κ.α.

Ψάρια τηγανιτά
Με μια σειρά φωτογραφίες θα σας δείξω ακριβώς την όλη διαδικασία:

Ξεκινάμε  πρώτα καθαρίζοντας τα ψάρια από λέπια και βράγχια, βέβαια αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την παρακάμψουμε, αφού συνήθως τα καθαρίζει ο ιχθυοπώλης. Στη συνέχεια τα πλένουμε καλά & τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε αλάτι - πιπέρι - ρίγανη. Τα αλευρώνουμε, ενώ ζεσταίνουμε πολύ καλά αρκετό σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.α.) σε ένα βαθύ τηγάνι.


Μόλις το λάδι κάψει (κάνουμε δοκιμή ρίχνοντας λίγο αλεύρι) τότε τοποθετούμε τα ψάρια, τόσα όσο να χωρούν στο τηγάνι. Προσοχή! δεν βάζουμε περισσότερα γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα γίνουν τραγανά. 






Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από τη μια πλευρά και μετά γυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη. Βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε πιατέλα.






Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, συνοδεύουμε με δροσερό λευκό κρασί.
                                                                         Καλή όρεξη!!

                   

No comments:

Post a Comment