Translate

Sunday, May 3, 2020

Wrapped in turkey

Η συνταγή την οποία σας παρουσιάζω παρακάτω είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και οικονομική, φυσικά δεν υπάρχει καμιά έκπτωση σε γεύση & σε ποιότητα!


Γαλοπούλα στη λαδόκολλα
Τι χρειαζόμαστε (4 μερίδες)

4 μπούτια γαλοπούλας
αρκετό χοντρό θαλασσινό αλάτι (ανάλογα με τη γεύση μας)
2 λεμόνια -το χυμό
3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
2 κ. σ.  φρέσκο θυμάρι ή εναλλακτικά 1 κ.σ. ξερό
2 κ.σ. ρίγανη
5 -6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
60 ml ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα λεμονιού

αντικολλητικό χαρτί (για το περιτύλιγμα)
αλουμινόχαρτο

Προετοιμασία...

  • Τρίβουμε με χοντρό αλάτι τα μπούτια γαλοπούλας & τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα σουρωτήρι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά: χυμό λεμονιού, μέλι, θυμάρι, ρίγανη, το σκόρδο, ελαιόλαδο
  • Στρώνουμε 4 μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί σταυρωτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών της γαλοπούλας). Τοποθετούμε  επάνω ένα μπούτι (χωρίς να βγάλουμε το αλάτι). Με ένα πινέλο αλείφουμε το μπούτι με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει, ίσως χρειάζεται να ρίξουμε επιπλέον μερικές κουταλιές από το μείγμα. Φροντίζουμε να  μοιράσουμε το μείγμα  ίσια σε όλα τα μπούτια.  Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, καθώς και ξύσμα λεμονιού .
  • Αρχίζουμε να διπλώνουμε τα χαρτιά σταυρωτά, όπως τα είχαμε στρώσει, κλείνοντας έτσι το μπούτι μέσα σε αυτά. Δένουμε σφικτά με σπάγκο και τυλίγουμε το πακέτο με αλουμινόχαρτο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπούτια.
  • Τοποθετούμε τα μπούτια στο ταψί του φούρνου. Σε περίπτωση που δεν χωρούν όλα, τα χωρίζουμε σε δυο ταψιά & τα ψήνουμε σε δυο επίπεδα του φούρνου. Επιλέγουμε λειτουργία αντιστάσεις - αέρα (λόγω των δυο ταψιών σε διαφορετικά επίπεδα).
  • Ρίχνουμε 300ml καυτό νερό, στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 2 ώρες περίπου, όμως στο ενδιάμεσο ίσως χρειαστεί να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 - 180 °C (ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας).
Στο τέλος του χρόνου ψησίματος σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε λίγο ανοιχτή την πόρτα για 20' περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο. Ανοίγουμε τα πακέτα προσεκτικά και μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα. Μπορούμε να φτιάξουμε σάλτσα με τα υγρά, τα οποία σουρώνουμε. Βάζουμε το ζωμό σε μικρό κατσαρολάκι με λίγο λεμόνι 1 κ.σ. μουστάρδα, βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλατοπίπερο.





No comments:

Post a Comment