Translate

Sunday, May 10, 2020

Legume mixture soup

Ένα πιάτο το οποίο προτείνω να εντάξουμε στο εβδομαδιαίο μενού διατροφής είναι η "Οσπριάδα" . Πρόκειται για μια ποικιλία διαφορετικών οσπρίων, αναμειγμένα μεταξύ τους. Η συσκευασία περιέχει διάφορα είδη οσπρίων π.χ. φακές, ρεβίθια, φάβα, σιτάρι, φασόλια (μικρά, γίγαντες, κόκκινα, μαυρομάτικα κ.α.). Είναι ένα γεύμα πολύ θρεπτικό και εξαιρετική πηγή βιταμινών & μετάλλων, πλούσιο σε φυτικές ίνες. Μαγειρέψτε το!!

Οσπριάδα

Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο ή 500 γρ. χύμα οσπριάδα
2 ξερά κρεμμύδια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μεγάλο πράσο
2 καρότα
1/2 ματσάκι σέλινο
1 σελινόριζα χωρίς τα φύλλα
250 ml. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε την οσπριάδα καλά και τη μουλιάζουμε σε αρκετό νερό (σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα) από το προηγούμενο βράδυ, περίπου για 12 ώρες (επειδή περιέχει διαφορετικά είδη οσπρίων).
Την επόμενη μέρα τη στραγγίζουμε προσθέτουμε 2 λίτρα νερό, μόλις πάρει βράση την ξαφρίζουμε τακτικά, μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 40', προσέχουμε να μη φουσκώσει.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια & το σέλινο, κόβουμε τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια & το πράσο σε ροδέλες, κόβουμε τη σελινόριζα σε κύβους.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30' ακόμα, ανάλογα βέβαια με το πόσο εύκολα βράζουν τα όσπρια, αν χρειάζεται συνεχίζουμε λίγο ακόμα το βράσιμο.
Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε την οσπριάδα προσθέτοντας χυμό λεμονιού.

Καλή όρεξη!!




No comments:

Post a Comment