Translate

Saturday, May 2, 2020

Σαλάτα ομορφιάς!

Τι καλύτερο από μια σαλάτα! Η συγκεκριμένη περιέχει αρκετά συστατικά, που την κάνουν να πρωταγωνιστεί στο τραπέζι! Μπορεί όμως να σταθεί και ως ένα κυρίως γεύμα, ειδικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.


































Υλικά που θα χρειαστούμε
 για ένα μεγάλο μπολ...

1/2 κόκκινο λάχανο (επιλέγουμε ένα όχι πολύ μεγάλου μεγέθους)
5-6 μεγάλα φύλλα από ένα μαρούλι
1 μέτριο καρότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ξηρούς καρπούς για γαρνίρισμα 
(αμύγδαλα αποφλοιωμένα, κάσιους, ηλιόσπορο, καρυδόψυχα, κράνμπερι, Brazil nuts κ.α.)

Βινεγκρέτ:
1 κ.γ. κέτσαπ
1 κ.γ. μουστάρδα 
1 κ.γ. σάλτσα πιπεριάς
1/2 κ.γ. μέλι
3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  • Πλένουμε σχολαστικά όλα τα λαχανικά & τα αφήνουμε να στραγγίσουν. 
  • Ψιλοκόβουμε το λάχανο με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι & τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε το καρότο.
  • Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε απαλά. 
Προετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε την κέτσαπ, μουστάρδα, σάλτσα πιπεριάς και το μέλι. Προσθέτουμε το βαλσάμικο, ενώ χτυπάμε με ένα αναδευτήρα χεριού, συνεχίζουμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο τμηματικά ενώ χτυπάμε με τον αναδευτήρα μέχρι να πήξει καλά η βινεγκρέτ.
Γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και την ώρα που θα σερβίρουμε προσθέτουμε τη βινεγρέτ.  





No comments:

Post a Comment