Translate

Wednesday, May 6, 2020

Πέστροφα της αμαρτίας


Μια συνταγή αρκετά πλούσια σε θερμίδες αλλά με γεύση που θα απογειώσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!! Ωστόσο για όσους δεν επιθυμούν να "αμαρτήσουν" , μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν το βούτυρο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ώστε να γλιτώσουν τις επιπλέον 480 θερμίδες που αντιστοιχούν περίπου στην ποσότητα βουτύρου, που περιέχει η συνταγή.

Πέστροφες  βουτυράτες στο τηγάνι
Τι θα χρειαστούμε (για 4 άτομα)

4  πέστροφες 
αλάτι χοντρό θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη
250 ml ελαιόλαδο + 50 γρ βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ. βούτυρο επιπλέον (για κάθε πέστροφα) για το σερβίρισμα
150 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα

Προετοιμασία

Προετοιμάζουμε τις πέστροφες (τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε από βράγχια, εντόσθια & λέπια). Τις στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας, για να μην βγάλουν καθόλου υγρά κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Καρυκεύουμε με το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι & ρίγανη. 
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε αρκετό αλεύρι και αλευρώνουμε πολύ καλά τις πέστροφες από όλες τις πλευρές και τις τινάζουμε ελαφρώς, να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
                                                                 

Στο μεταξύ, παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο με τα 50 γρ. βούτυρο, το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Τοποθετούμε προσεκτικά τόσες  πέστροφες όταν το λάδι είναι σχεδόν καυτό. Προσέχουμε να βάλουμε τόσες, όσες χωράει το τηγάνι χωρίς να ακουμπούν η μια με την άλλη. Τηγανίζουμε αρκετά λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από τη μια πλευρά και στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Είναι έτοιμες μόλις έχουν κάνει μια ωραία τραγανή κρούστα.



Σερβίρουμε τις πέστροφες με μια κουταλιά βούτυρο πάνω σε κάθε μια. Συνοδεύουμε με αγγουράκια τουρσί & κάππαρη καθώς και με ένα ποτηράκι τσίπουρο με γλυκάνισο.

                     
                                                     Καλή όρεξη!!



No comments:

Post a Comment