Translate

Thursday, April 30, 2020

Shrimps with cheese and tomato sause

Γαρίδες σαγανάκι 



Υλικά που θα χρειαστούμε....

8-10 μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φινόκιο (μαραθόριζα)
1/2 κόκκινη/πράσινη πιπεριά
1 σφηνάκι ούζο
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. καυτερή σάλτσα πιπεριάς
100 γρ. φέτα
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο - 
1 κ.σ. κάππαρη για το γαρνίρισμα

Επί το έργον...
  1.  Αρχικά ξεκινάμε με τις γαρίδες, αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες θα πρέπει να τις ξεπαγώσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.* Τις πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό και βγάζουμε το κέλυφος με τα πόδια, αφήνοντας όμως το κεφάλι & την ουρά. Επίσης με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε προσεχτικά το μαύρο έντερο της γαρίδας που βρίσκεται ακριβώς στη ράχη της (βγαίνει πολύ εύκολα).
  2. Σε ένα γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1' από κάθε πλευρά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά, κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (μπαστουνάκια) το φινόκιο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα  για 2' ακόμα και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ & τη σάλτσα πιπεριάς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί  για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει & να μελώσει η σάλτσα.
  3. Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε στο τηγάνι, σιγοψήνουμε μέχρι να λιώσει, περίπου 2', σβήνουμε το μάτι. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με το γούστο μας & προσθέτουμε καυτερή πάπρικα αν επιθυμούμε.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο και κάππαρη.



*Σημείωση: Ένας εύκολος & γρήγορος τρόπος να ξεπαγώσουμε τις γαρίδες, είναι να τις βυθίσουμε σε κρύο νερό με λίγο αλάτι για 10 λεπτά, μετά τις ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό.

No comments:

Post a Comment