Translate

Wednesday, April 29, 2020

Πασχαλινά αυγά

Μικρά μυστικά για να  έχουμε απόλυτη επιτυχία  στα αυγά που πρόκειται να βάψουμε το Πάσχα:


Βήμα 1ο: Αν έχουμε προμηθευτεί τα αυγά αρκετές ημέρες νωρίτερα και τα έχουμε φυλάξει στο  ψυγείο, πρέπει να τα βγάλουμε  5-6 ώρες πριν να τα βράσουμε για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2ο: Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε μια λεκάνη με νερό της βρύσης και τα πλένουμε να φύγουν τυχόν βρομιές από την επιφάνεια τους. 
Βήμα 3ο: Στρώνουμε σε μια μεγάλη & πλατιά κατσαρόλα ένα μαλακό πανί  ή ένα βετέξ και τοποθετούμε μια σειρά αυγά, πρέπει να είναι αραιά μεταξύ τους και να μην ακουμπούν το ένα με το άλλο. Ανάβουμε  το μάτι  στην τελευταία βαθμίδα, μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στην πιο χαμηλή βαθμίδα της κουζίνας και αφήνουμε να αυγά να σιγοβράσουν για 18' περίπου. Μπορούμε να σβήσουμε τελείως το μάτι στο τελευταίο λεπτό.
Βήμα 3ο: Βγάζουμε τα αυγά από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε κάποιο απλωτό μπολ στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Βήμα 4ο: Ακολουθούμε τις οδηγίες της βαφής που θα χρησιμοποιήσουμε. Στο τέλος γυαλίζουμε κάθε αυγό με χαρτί κουζίνας το οποίο έχουμε ποτίσει με ελαιόλαδο, ενώ τα ξαναπερνούμε με ένα καθαρό χαρτί κουζίνας για να φύγει η περίσσια του λαδιού.

No comments:

Post a Comment