Time

Thursday, October 1, 2015

Stuffed red peppers

Μερίδες: 4
Θερμίδες / μερίδα: 146








Ήρθαν φίλοι στο σπίτι ξαφνικά? Να μια καλή ιδέα, να ετοιμάσουμε ένα μεζεδάκι στα γρήγορα, ούτε 10 λεπτά δεν χρειάζονται και με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο ψυγείο!!

Υλικά...

2 κόκκινες μακρυές πιπεριές όσο το δυνατό πιο μεγάλες (έχουμε βγάλει τα σπόρια και τις έχουμε          κόψει στα 4)
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
μερικά φύλλα βασιλικού
16 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
15 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο (προαιρετικά)
1 κ. σ. έτοιμο πέστο
** (προσωπικά επειδή έχω γλάστρες βασσιλικού στη βεράντα, φτιάχνω δικό μου πέστο στο τέλος             του καλοκαιριού)

Για το σερβίρισμα..
φύλλα ρόκας
τραγανό φρυγανισμένο ψωμί

Προετοιμασία..

Βάζουμε τις πιπεριές με την εξωτερική πλευρά προς τα πάνω στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 7 - 8 λεπτά μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Μόλις ψηθουν τις κλείνουμε σε σακούλα, έτσι ώστε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Απλώνουμε τις πιπεριές, μόλις έχουν κρυώσει καλά, σε επιφάνεια εργασίας και μοιράζουμε πάνω τη φέτα, το βασιλικό, τις ελιές και το κουκουνάρι, τις τυλίγουμε σε ρολά και  στερεώνουμε καλά κάθε ρολό με οδοντογλυφίδα. Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας (για γαρνίρισμα) και με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.



No comments:

Post a Comment