Time

Wednesday, October 21, 2015

Cecilia

Λαζάνια με τόνο & ρόκα
Μερίδες: 4
Θερμίδες/μερίδα: 210










Τα ζυμαρικά, αν είναι καταλληλα συνδυασμένα αποτελούν ένα πολύ θρεπτικά γεύμα προσδίδοντας ενέργεια στον οργανισμό, καθώς και αρκετές βιταμίνες. Η παρακάτω συνταγή περιέχει τόννο, για το λόγο αυτό μπορεί να καταναλωθεί ως κύριο πιάτο.

Υλικά που χρειαζόμαστε

8 φύλλα λαζάνια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  κομμένα σε φέτες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
400 γρ. τόννο κονσέρβας (σε νερό)
65 γρ. φύλλα ρόκας
4 κ.σ. σάλτσα πέστο
πιπέρι
μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Προετοιμασία

Βράζουμε τα λαζάνια σε αλάτισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για να παραμείνου ζεστά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τα κολοκυθάκια για 3 λεπτά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια. τον τόννο & τη ρόκα, ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε ως εξής: μοιράζουμε λίγο από το μίγμα  σε 4 πιάτα σκεπάζουμε από πάνω με ένα φύλλο λαζάνια σε κάθε πιάτο, στη συνέχεια μοιράζουμε το υπόλοιπο μίγμα στα πιάτα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 λαζάνια, τέλος διακοσμούμε με μια κουταλιά πέστο σε κάθε πιάτο καθώς και φύλλα βασιλικού.

No comments:

Post a Comment