Time

Sunday, October 25, 2015

Winter soup

Ένα αγαπημένο πιάτο για όλους, τώρα που χειμωνιάζει, είναι η σούπα και ειδικά αν συνδυάζεται με λαχανικά τότε είναι πολύ θρεπτική. Δοκιμάστε να την φτιάξετε, προσέξτε μόνο να επιλέξετε το σωστό μέρος μοσχαριού για βραστό, ιδανικό είναι το "ποντίκι". Μπορείτε επίσης να την εμπλουτίσετε με όσα περισσότερα λαχανικά σας αρέσουν. 

Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά
Μερίδες: 10
Θερμίδες/ μερίδα:350
1 κιλό μοσχάρι                       Κόβουμε το κρέας σε  κύβους και το ζεματάμε για 5 λεπτά σε βραστό
10 φλυτζάνια                          νερό και το αφήνουμε στην άκρη.  
    ζωμό κρέατος                     Ψιλοκόβουμε το σέλερι και τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε ελαφρά
2 κρεμμύδια                            στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας, τα φύλλα του βασιλικού
2 μεγάλα κοτσάνια                  και το ζωμό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σιγοβράζουμε μέχρι να
   σέλερι                                   μαλακώσει ελαφρά το κρέας (μπορεί να γίνει και στη χύτρα).
2 κ.γ. φρέσκα φύλλα               Σειρά έχουν τώρα τα λαχανικά. Κόβουμε τα κολοκύθια, τα καρότα
   βασιλικού                             και τις πατάτες σε κύβους, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φασολάκια
2 κολοκύθια                            στη μέση, αν είναι πολύ μεγάλα. Κατεβάζουμε το κρέας από τη
2 καρότα                                  φωτιά και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από τη ντομάτα.
2 πατάτες                                 βράζουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και τα
2 τομάτες                                 λαχανικά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε κόψει
250 γρ. φασολάκια                  στη μέση και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμα.
φρέσκα ή κατεψυγμένα          Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.
150 γρ. αρακά                                               Καλή επιτυχία!!
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι                              

No comments:

Post a Comment