Translate

Thursday, October 22, 2015

Savory

Αρωματικό πιλάφι  με κοτόπουλο
Μερίδες: 4
Θερμίδες/μερίδα: 465










Τι χρειαζόμαστε

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη από σπόρους
   & κομμένη σε λωρίδες
1 κ.γ. σπόρους κύμινο
1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.γ. κάρυ
4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
   και κόκκαλα (το καθένα περίπου 100γρ.) κομμένα
   σε μικρές μπουκιές
200 γρ. ρύζι για πιλάφι
600 γρ. ζωμό κοτόπουλου
125 γρ. αποξηραμένα βερύκοκκα (κομμένα)
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
   με χαμηλά λιπαρά
λίγο μαϊδανό για διακόσμηση

Πως γίνεται

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σψτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κύμινο, κόλιανδρο, καγιέν, κάρυ) και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμα 1 λεπτό, ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε το ζωμό και τα βερύκοκκα, αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, στο σημείο αυτό πρέπει να προσέξουμε να μη στεγνώσει τελείως το υγρό, για το λόγο αυτό προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι αν χρειαστεί. Κατεβάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε 5 λεπτά. Σερβίρουμε βάζοντας πάνω από κάθε μερίδα μια γεμάτη κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με φύλλα μαϊδανού.

No comments:

Post a Comment