Translate

Thursday, October 15, 2015

Delicious turkey

Μερίδες: 4
Θερμίδες/μερίδα: 350








Τι θα χρειαστούμε..

4 φιλέτα γαλοπούλας περίπου 150 γρ. το κάθε ένα
3 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 κοφτές κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ή (αν δεν έχετε) 1 κ.γ. ξερό
4 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
2 κ.σ. νερό
αλάτι - πιπέρι

Πως γίνεται...

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα κοτσάνια και τα σποράκια και τις κόβουμε σε λωρίδες. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι & το αλατοπίπερο σε ένα ρηχό πιάτο και τοπόθετουμε στο μείγμα αυτό τα φιλέτα της γαλοπούλας, να παναριστούν καλά και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια τα βγάζουμε  και τα τινάζουμε έτσι ώστε να φύγει το επιπλέον αλεύρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζουμε τα φιέτα από το τηγάνι και τα διατειρούμε ζεστά σε πιατέλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με τις πιπεριές και το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι, ρίχνουμε το βασιλικό και το νερό και προσθετουμε τα φιλέτα, αφήνουμε να σιγοψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα με τις πιπεριές. Συνοδεύουμε το φαγητό με βραστά λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως στη φωτογραφία.

No comments:

Post a Comment