Time

Wednesday, October 21, 2015

Exotic cake

Κέικ με μπανάνα & καρότα
Μερίδες: 14
Θερμίδες/μερίδα: 183









Απολαύστε τον καφέ σας πρωί ή απόγευμα με ένα κομμάτι κέικ. ανάλαφρο και υγιεινό...

Υλικά που χρειαζόμαστε

175 γρ. αποξηραμένα βερύκοκκα
       χοντροκομμένα
125 γρ. νερό
2 κ.σ. μέλι
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
500 γρ. ώριμες μπανάνες λιωμένες
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
       κοσκινισμένο με 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

για την επικάλυψη

150 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
2 κ.σ. κρέμα λεμονιού*

Πώς γίνεται

Βάζουμε τα βερύκοκκα με το μετρημένο νερό σε μια μικρή κατσαρολίτσα, μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς τα μεταφέρουμε στο μούλτι και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνει έας πηκτός πουρές. Βάζουμε στο μίξερ τη λιωμένη μπανάνα, τα καρύδια, το μέλι, το καρότο και τον πουρέ από τα βερύκοκκα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ωραίο ομογενοποιημένο μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό αραιώνουμε με  λίγο νεράκι. Βουτυρώνουμε καλά μια αντικολλητική φόρμα  και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Στο τέλος του ψησίματος βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ, αν βγει καθαρή τότε το κέικ μας έχει ψηθεί. Το μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την κρέμα λεμονιού καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το απλώνουμε πάνω από το κέικ. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες.

* Θα βρείτε τη συγκεκριμένη συνταγή στις "Βασικές συνταγές"




No comments:

Post a Comment