Translate

Wednesday, September 30, 2015

The lost red submarine

Μερίδες:  4
Θερμίδες / μερίδα: 96








Μια και ήρθε το φθινόπωρο είναι καλή ιδέα για μια σούπα, ιδιαίτερα το βράδυ. Είναι ένα ελαφρύ γεύμα, πολύ θρεπτικό καθώς οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, ενώ  οι ντομάτες είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών  Α, C καθώς και καλίου.

Τι θα χρειαστούμε....

4 πιπεριές φλωρίνης (κόκκινες γλυκές πιπεριές)
500 γρ ντομάτες κομμένες στη μέση
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε φέτες
600 γρ. ζωμό λαχανικών *
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με  χαμηλά λιπαρά
1 χούφτα βασιλικό κομμένο σε μικρά κομματάκια

Πως το φτιάχνουμε...

Βάζουμε τις πιπεριές σε σχάρα και τος ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, ώσπου να μαυρίσει η φλούδα, για 10 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν τις κλείνουμε σε σακουλάκι για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα, μόλις τις ξεφλουδίσουμε και βγάλουμε τα σπόρια τους, τις κόβουμε  σε μέτρια κομμάτια. Στη συνέχεια ψήνουμε και τις ντομάτες  με την εσωτερική πλευρά τους να βλέπει προς τα πάνω, για επίσης 10 λεπτά, μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό,  τις ντομάτες και τις πιπεριές, σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το καρότο για 25 λεπτά περίπου. Μεταφέρουμε τη σούπα στο πολυμίξερ και την πολτοποιούμε. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και την κρατάμε ζεστή. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βασιλικό. Ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε.

Tip: μπορούμε να προσθέσουμε και μια πιπερίτσα καυτερή αν μας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, καθώς και λίγο πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα.

*Ζωμός λαχανικών: χρησιμοποιούμε διάφορα λαχανικά όπως 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 4 κοτσάνια σέλερυ, λίγο σέλινο, διάφορα περισσεύματα λαχανικών (όλα αυτά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια). Τα σοτάρουμε σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1,5 λιτρα νερό. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου, ώσπου ο ζωμός να μειωθεί στα 900 ml περίπου. Το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες, διαφορετικά το βάζουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.


No comments:

Post a Comment