Translate

Saturday, September 26, 2015

Χοιρινές μπριζόλες της στιγμής

Μερίδες: 4
Θερμίδες/μερίδα: 420








Καλό φθινόπωρο σε όλες και όλους!!! Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό, το οποίο είναι πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!

Τι θα χρειαστούμε...

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο (μετρίου μεγέθους)
3 χρωματιστές πιπεριές
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
25 γρ. σταφίδες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
αλάτι

Πως γίνεται....

Καταρχήν ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τις που και που για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, έτσι ώστε να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε. Βγάζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Ζεματίζουμε τις μπριζόλες σε βραστό νερό για 5-6 λεπτά και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ή γουόκ και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο έτσι ώστε να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, στη συνέχεια ρίχνουμε το πελτέ, τις ντομάτες, τις σταφίδες, το ξύδι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μετά προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά. Αλατίζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Σερβίρουμε αμέσως.


No comments:

Post a Comment