Translate

Monday, April 27, 2015

Mini cheese pies



Εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Τι θα χρειαστούμε.....
Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι καλαμποκάλαιο (μπορείτε να βάλετε και ελαιόλαδο)
1 φλυτζάνι γάλα
1/4 κ.γ. αλάτι


Για τη γέμιση
 φέτα (ή ότι τυρί έχουμε στο ψυγείο)
 γάλα για να την λιώσουμε
 λίγη σάλτσα πιπεριάς (προαιρετικά)
 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Πως γίνεται....


  1. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά καθώς και το αλάτι στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε  σταδιακά το αλεύρι μέχρι να το πάρει όλο, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη, την αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα. 
  2. Τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο. Τα αλευρώνουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λίγο γάλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σάλτσα πιπεριάς καθώς και την πάπρικα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. 4.Παίρνουμε κάθε φύλλο και  βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση (το βλέπουμε και με το μάτι πόση γέμιση χρειάζεται) διπλώνουμε το πιτάκι και πατάμε με τα δάχτυλα τις άκρες και των δυο πλευρών του φύλλου να ενωθούν, επίσης μπορούμε να κάνουμε σχέδια με την ανάποδη ενός πιρουνιού. Προσοχή πρέπει να κολλήσουν καλά οι δυο πλευρές για να μη τρέξει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  4. Τα  τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, στη λειτουργιά του αέρα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
                                                                               Καλή όρεξη!

No comments:

Post a Comment