Time

Wednesday, April 22, 2015

Grilled chicken cutlets

Παϊδάκια κοτόπουλου στη λαδόκολλα

Τι θα χρειαστούμε
1 κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
4 κ.σ. σάλτσα καυτερής πιπεριάς
2 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1/2 κ.σ. πάπρικα καυτερή (μπορείτε να βάλετε και γλυκιά)
αλάτι ιμαλαΐων - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα για το ταψί του φούρνου

Πως γίνεται 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμους. Βάζουμε το κοτόπουλο (το οποίο έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη να μας το κόψει σε παϊδάκια) σε ένα μεγάλο σκεύος, το αλατίζουμε (χρησιμοποιώ το αλάτι ιμαλαΐων για καλύτερα αποτελέσματα) ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι καθώς και πάπρικα καυτερή, αν μας αρέσουν τα καυτερά, διαφορετικά μπορούμε να βάλουμε γλυκιά πάπρικα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς, τη μουστάρδα και το βαλσάμικο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά να γίνει μια πυκνή σάλτσα, τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη & το θυμάρι. Τα ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο και του κάνουμε μασαζ να πάει παντού η σάλτσα. Στρώνουμε στο βαθύ ταψί του φούρνου ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, έτσι ώστε να καλύπτει καλά όλη την επιφάνεια του ταψιού και τοποθετούμε τα παϊδάκια το ένα δίπλα. Ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού.

No comments:

Post a Comment