Translate

Wednesday, September 30, 2015

Spaggeti cake

Μερίδες: 4
Θερμίδες /μερίδα: 420








Ένα πιάτο αγαπημένο σε πολλούς είναι τα ζυμαρικά, για το λόγο αυτό σας παρουσιάζω σήμερα τη παρακάτω συνταγή, Είναι η κλασσική "μακαρονόπιτα" λίγο παραλλαγμένη...

Τι θα χρειαστούμε....

220 γρ. ταλιατέλες ή οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας
450 γρ. ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
85 γρ. τυρί τσένταρ ή γκούντα τριμμένο
85 γρ. τυρί ρικότα ή οποιοδήποτε άλλο κρεμώδες τυρί
15 γρ. παρμεζάνα
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανός
2 κ.γ. ρίγανη
μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
πιπέρι

Πως γίνεται...

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα  κέικ διαμέτρου 20 εκατοστά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι & το σκόρδο, ρίχνουμε τις ταλιατέλες, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί ρικότα καθώς και το αυγό. Αδειάζουμε το μισό από το μείγμα των ζυμαρικών στη φόρμα, καλύπτουμε με τις μισές φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με το μισό τυρί τσένταρ. Κατόπιν στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά καλύπτουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες και το τσένταρ πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο  έτσι ώστε να μην καεί η επιφάνεια των τυριών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μισή ώρα περίπου. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά, για να πάρει χρώμα. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Συμβουλή: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι, αντί για φόρμα, το οποίο προσαρμόζουμε σε όποια  διάμετρο θέλουμε, στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και και τοποθετούμε το τσέρκι, συνεχίζουμε με το στρώσιμο των ζυμαρικών. Μόλις ψηθεί και αφού κρυώσει ελαφρώς είναι πολύ πιο έύκολο να το μεταφέρουμε σε πιατέλα, ανοίγοντας απλά το τσέρκι.

No comments:

Post a Comment