Time

Saturday, March 9, 2013

Pizza submarine

Θερμίδες/μερίδα: 215
Μερίδες: 6









Υλικά

Για να κάνουμε τη ζύμη...
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160  γρ νερό χλιαρό
20 γρ μαγιά (νωπή)
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση....
1 κονσέρβα μύδια (μόνο την ψίχα)
1 κονσέρβα τόνο ή σολομό
250 - 300 γρ γαρίδες
200 γρ τυρί γκούντα τριμμένο
2 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
2 -3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση
Διαλύετε τη μαγιά στο νερό. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε στο μπολ του μίξερ, κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε τη μαγιά, το λάδι & το αλάτι. Ζυμώνετε με το ειδικό εξάρτημα (γάντζο) μέχρι να γίνει μια μπάλα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Σκεπάζετε με μεμβράνη διαφανή  και πετσέτα, αφήνοντας σε ζεστό μέρος για 1/2 ώρα περίπου. Καθαρίστε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος. Στραγγίζετε το σολομό ή τον τόνο και το κόβετε κομματάκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τα θαλασσινά & αλάτι, πιπέρι. Ανοίγετε τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί και βάζετε από πάνω το μείγμα των θαλασσινών. Καλύπτετε τη επιφάνεια της πίτσας με τις φέτες της φρέσκιας ντομάτας, το τυρί & τη ρίγανη. Ψήνετε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσέξτε την κάτω πλευρά της πίτσας, ανασηκώνοντας την ελαφρώς. αν χρειάζεται ψήσιμο αφήστε για ακόμα 5 λεπτά.
Συμβουλή: Για καλύτερη ακόμα γεύση μπορείτε να αφήσετε για 1 ώρα τουλάχιστον τις γαρίδες να μαριναριστούν σε μπολ με κρασί "The wine of brightness" (λευκό).

Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

No comments:

Post a Comment