Translate

Monday, March 4, 2013

Κόκκινος θησαυρός

Θερμίδες/μερίδα: 205 
Μερίδες: 6







Υλικά 

12 μικρά μπαρμπούνια
4 ντομάτες
3 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δεντρολίβανο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε & πλένετε τα μπαρμπούνια, τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνετε το δεντρολίβανο και 1 & 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύετε το μείγμα και αλείφετε τα ψάρια. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες αφαιρώντας τους σπόρους και τις κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε τις ντομάτες & αλάτι/πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας. Για 4 λεπτά περίπου αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Βγάζετε το μείγμα της γέμισης από τη φωτιά & αφήνετε να κρυώσει. Κατόπιν, γεμίζετε τις κοιλιές των ψαριών με το μείγμα. Στερεώνετε τις κοιλιές του με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Στη σχάρα του φούρνου, αφού την αλείψουμε με λίγο λάδι τοποθετούμε τα ψάρια. Ψήνουμε στο γκριλ για 10΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Βάζετε 2 ψάρια σε κάθε πιάτο, βγάζετε τις οδοντογλυφίδες & σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή: καλύτερη εποχή για να αγοράσετε μπαρμπούνια είναι το φθινόπωρο & η άνοιξη, τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου αδυνατίζουν και χάνουν τη νοστιμιά τους.

Χρόνος ψησίματος: 10' 

No comments:

Post a Comment