Time

Thursday, March 14, 2013

Μεθυσμένη πολιτεία

Θερμίδες/ μερίδα: 360
Μερίδες: 4







Υλικά

4 μοσχαρίσια φιλέτα (125γρ. το ένα)
2 κ.γ. κόκκους κόκκινου & πράσινου πιπεριού
   (χοντροκομμένοι)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμός κρέατος
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
50 γρ. μπράντυ (40% αλκοόλ)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 & 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε φέτες. Χοντροκόβουμε στο ειδικό μύλο τους κόκκους του πιπεριού. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι τα φιλέτα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και από τις δυο πλευρές. Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριών και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε ελαφρώς και ξαναρίχνουμε στο σκεύος το κρέας. Ρίχνουμε το μπράντυ, προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 6-8' . Για να δέσουμε τη σάλτσα λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Τέλος σερβίρουμε αμέσως σε μερίδες, περιχύνουμε με τη σάλτσα & γαρνίρουμε με λαχανικά της αρεσκείας μας.

Χρόνος μαγειρέματος: 8-10 λεπτά                                                                                                                         

No comments:

Post a Comment