Time

Wednesday, March 6, 2013

Κοτόπουλο μποσκίτο

Θερμίδες/μερίδα: 280
Μερίδες: 6







Υλικά

600 γρ στήθος κοτόπουλο
       (χωρίς κόκαλα & πέτσα)
450 γρ. πατάτες
180  γρ μανιτάρια
280  γρ ζωμό κοτόπουλου
150  γρ  "Κρασί της Λαμπρότητας"
         (λευκό ξηρό)
1      κρεμμύδι
2      σκελίδες σκόρδο
2      κλαδάκια μαϊντανό
2      κλωνάρια σέλερι
2      κ. γ. φρέσκο τζίτζερ ή
1      κ. γ. ξηρό τζιτζερ
2      κ.σ.  ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε & σκουπίζετε το κοτόπουλο, το κόβετε σε κύβους. Το ζεματάτε σε βραστό νερό για 4', το αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε καλά & ψιλοκόβετε σκόρδο, σέλερι, κρεμμύδι. Καθαρίζετε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια & τα κόβετε σε ροδέλες. Ξεφλουδίζετε το τζίτζερ αν βάλετε φρέσκο και το τρίβετε στον τρίφτη ή το ψιλοκόβετε. Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε κρεμμύδι, σέλερι, σκόρδο, μανιτάρια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε το τζίτζερ & το μαϊντανό και ανακατεύετε για 2' περίπου. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το κρασί, το ζωμό & το αλάτι - πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5' και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Αδειάζετε σε ένα βαθύ πυρέξ το μείγμα του κοτόπουλου. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. Τοποθετείτε τις πατάτες σε μια στρώση πάνω από το κοτόπουλο και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και βάζετε ξανά το πυρέξ στο φούρνο για 15΄- 20΄  λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες. Το φαγητό σας είναι έτοιμο.

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 20 λεπτά

No comments:

Post a Comment