Time

Monday, March 4, 2013

Arabic papagagi

Θερμίδες/μερίδα: 320
Μερίδες: 6







Υλικά

450 γρ. στήθος γαλοπούλα
       (χωρίς κόκαλα & πέτσα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
φρέσκο τζίτζερ τριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. κύμινο\
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τούρμερικ (μπαχαρικό)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι αγελαδινό 0% λιπαρά
3 αραβικές πίτες

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές, καθαρίζουμε σκόρδο - κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε. Ζεματάμε τις μπουκιές γαλοπούλας σε λίγο βραστό νερό για 5' περίπου. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδι - σκόρδο για 2΄περίπου. Προσθέτουμε κύμινο, τζίντζερ, μπούκοβο, τούρμερικ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό και τα κομμάτια γαλοπούλας. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15'- 20' μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος κόβουμε στη μέση τις αραβικές πίτες τις ανοίγουμε & τις γεμίζουμε με το μείγμα της γαλοπούλας. Σερβίρουμε σε μερίδες και γαρνίρουμε με φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας μας.
Συμβουλή: Η γέμιση  γαλοπούλας αν δεν βάλουμε το γιαούρτι μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να ετοιμάσουμε όσες πίτες θέλουμε και τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο να τις παίρνουμε μαζί μας στο χώρο της εργασίας μας, τις ημέρες που κάνουμε δίαιτα.

Χρόνος μαγειρέματος: 20΄ - 30΄

1 comment:

  1. Νόστιμη και εύκολη συνταγή. Λέγοντας τούρμερικ, εννοείς μάλλον κουρκουμά, σωστά;
    Ευχαριστούμε για την πολύ ωραία ιδέα!

    ReplyDelete