Time

Monday, March 4, 2013

Panagiotino

Θερμίδες/μερίδες: 250
Μερίδες: 4







Υλικά

550 γρ κοτόπουλο στήθος
       (χωρίς κόκκαλο & πέτσα)
2  πράσα ( μόνο το άσπρο μέρος)
1 φλιτζάνι τσαγιού μανιτάρια
1 φρέσκια ντομάτα
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
2  κ.σ. ξύδι
1 μικρή πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σκουπίζετε καλά τα μανιτάρια με υγρό πανί (για να μη βγάλουν νερά κατά το σοτάρισμα) και τα κόβετε σε φέτες. Καθαρίζετε τα πράσα & τα κόβετε σε ροδέλες, ξεφλουδίζετε τη ντομάτα και την κόβετε σε κύβους. Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Βράζετε λίγο νερό σε κατσαρολάκι και ζεματάτε το κοτόπουλο για 4' περίπου, κατόπιν στραγγίζετε & σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε ελαφρά πράσα & μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε στο τηγάνι ντομάτα, ξύδι, χυμό λεμονιού, μαϊντανό, τσίλι. Ρίχνετε το κοτόπουλο & αλάτι - πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 6'-8' μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Σερβίρετε αμέσως σε μερίδες & γαρνίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.

Χρόνος μαγειρέματος: 20' - 25'

    

No comments:

Post a Comment