Time

Friday, March 8, 2013

Ντιπ για Ντιπ!

Θερμίδες/μερίδα: 45
Μερίδες: 8









Υλικά

1 κόκκινη πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμύδι
500 γρ σπαράγγια
1 μικρή σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
2 κ.σ.  τσίλι  (ταμπάσκο)
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.σ. αλάτι
1 αγγούρι
2 καρότα
1 κίτρινη πιπεριά

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σπαράγγια & τα μαγειρεύουμε στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν. Τα χωρίζουμε σε μπουκετάκια. Καθαρίζουμε κόκκινη πιπεριά - κρεμμύδι και τα χοντροκόβουμε. Ρίχνουμε σπαράγγια, κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι στο μπλέντερ. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αμέσως μετά τα αδειάζουμε σε μπολ, το τοποθετείτε στο ψυγείο αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη διαφανή και το αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες το αγγούρι, ενώ τα καρότα σε λωρίδες. Αφαιρούμε τα σπόρια από την κίτρινη πιπεριά και την κόβουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια, βάζουμε το ντιπ σε μπολ πάνω σε μια πιατέλα και γύρω -γύρω τοποθετούμε σωρούς τα λαχανικά. Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ντομάτα, κόβοντας μια φέτα από το επάνω μέρος της, αδειάζοντας την ψίχα της & τη γεμίζουμε με το ντιπ.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

No comments:

Post a Comment