Translate

Saturday, April 6, 2019

Cheese pie "in the blink of an eye"

Τυρόπιτα με ότι υλικό περίσσεψε στο ψυγείο!!!


Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας  (λεπτό)
  • 500 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 1/2 πακέτο βούτυρο αγελάδος σε ρευστή μορφή (λιωμένο)  
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Διαδικασία:
Αρχικά ανοίγουμε τη συσκευασία από το φύλλο κρούστας, κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, περίπου δυο δάχτυλα πάχος και το αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει καλά και να ξεραθεί. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, αντιστάσεις - αέρα. Ρευστοποιούμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ίσα που να λιώσει χωρίς να διαχωριστεί η λιπαρή ουσία. Λιώνουμε τη φέτα σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη φέτα προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο, το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά. Επίσης ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να τραβήξει τα υγρά (2-3 κουταλιές). Προσθέτουμε τη μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά τις λωρίδες από το φύλλο, λίγες κάθε φορά, σπρώχνοντας τες με ένα πιρούνι έτσι ώστε να βραχούν καλά και να μην ενώνονται και κολλούν μεταξύ τους, επίσης προσθέτουμε τα μπαχαρικά, μοσχοκάρυδο - πιπέρι, αλάτι δεν χρειάζεται γιατί η φέτα είναι συνήθως αλμυρή, αν όμως χρησιμοποιήσετε κάποιο ανάλατο τυρί όπως π.χ. ανθότυρο, τότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ το οποίο έχουμε βουτυρώσει καλά, στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και ψήνουμε για 25 - 30' , ανάλογα βέβαια και με το φούρνο. Η πίτα είναι έτοιμη μόλις πάρει ένα όμορφο ρόδινο χρώμα.
Σερβίρουμε μόλις κρυώσει ελαφρώς.

No comments:

Post a Comment