Translate

Monday, April 22, 2019

Ζύμη για γλυκιές πίτες

600 γρ. ζύμη για 2 φύλλα (για φόρμα 23-26 cm)
*χρησιμοποιήθηκε σε μηλόπιτα



  • 270 γρ. αλεύρι
  • 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους
  • 90 γρ. νερό


Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με την άχνη και τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε κόψει σε κύβους και αρχίζουμε το χτύπημα με το εξάρτημα για κέικ (φυσικά μπορούμε να το κάνουμε και με το χέρι) το φθάνουμε σε ένα σημείο που να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα, προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, το βγάζουμε από τον κάδο του μίξερ και του δίνουμε το σχήμα μπάλας (αν κολλάει το περνάμε από λίγο αλεύρι), το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο ως την ώρα που θα το χρησιμοποιήσουμε. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο το ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά.

No comments:

Post a Comment