Translate

Monday, April 22, 2019

Ιταλική μαρέγκα

Τι θα χρειαστούμε
(συνταγή για 350 γρ μαρέγκας)



  • ασπράδια από 3-4 μεγάλα αυγά       
  • 60 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • ελάχιστο αλάτι
  • βανίλια 


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με 170 γρ. από τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας, έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις φθάσει στο σημείο βρασμού κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν, επίσης προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια, συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που στέκεται. Φροντίζουμε το σιρόπι μας να έχει κρατήσει τη θερμοκρασία βρασμού, αρχίζουμε να το ρίχνουμε στο μείγμα σε αργή αλλά σταθερή ροή συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μόλις ρίξουμε όλο το υγρό δυναμώνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.

No comments:

Post a Comment