Για να είμαστε και επίκαιροι, αυτό είναι το κέικ της καραντίνας, στην εποχή του κορωνοϊού....
Υλικά
-400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-200 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-4 αυγά
-300 ml γάλα
– 1 και 1/2 κ.σ. κανέλα
-1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
-1 βανίλια
-2 κ.γ. baking powder
-1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Πως γίνεται
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder. Χτυπάμε τη μαργαρίνη & τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν,συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα - ένα τα αυγά. Ρίχνουμε στο μείγμα τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια. Προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι-γάλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 20' στους 180°C, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ ακόμα. Το κέικ είναι έτοιμο αν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο εσωτερικό του και βγει καθαρή.
Περιμένουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!
No comments:
Post a Comment