Translate

Sunday, November 15, 2020

The quarantine cake!!

 Για να είμαστε και επίκαιροι, αυτό είναι το κέικ της καραντίνας, στην εποχή του κορωνοϊού....



Υλικά

-400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-200 γρ. ζάχαρη

-200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

-4 αυγά

-300 ml γάλα

– 1 και 1/2  κ.σ. κανέλα

-1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

-1 βανίλια

-2 κ.γ. baking powder

-1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Πως γίνεται

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder. Χτυπάμε τη μαργαρίνη & τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν,συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα - ένα τα αυγά. Ρίχνουμε στο μείγμα τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια. Προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι-γάλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 20' στους 180°C, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ ακόμα. Το κέικ είναι έτοιμο αν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο εσωτερικό του και βγει καθαρή.

Περιμένουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. 

Καλή επιτυχία! 


No comments:

Post a Comment