Translate

Monday, November 30, 2020

The best oxtail, Ever!!!

 Ουρά μόσχου στην χύτρα



Υλικά που χρειαζόμαστε

  • 2 ουρές βάρους 1 κιλού περίπου η κάθε μια
  • 2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 ρίζα σέλερι μόνο τα κοτσάνια σε χοντρά κομμάτια
  • 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 λεμόνια, το χυμό
  • 1 κύβο (ότι είδος έχετε, βοδινό - κότας ή λαχανικών)
  • 1/2 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επί το έργον..

  • Βγάζουμε τις ουρές από το ψυγείο, οι οποίες είναι ήδη κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Σέ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές τα κομμάτια από τις ουρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφαιρούμε τα κομμάτια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στη χύτρα.
  • Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, το σέλερι, τη σελινόριζα & τα καρότα μέχρι να μαραθούν πολύ καλά. Τα σβήνουμε με το κρασί & τα μεταφέρουμε στη χύτρα, προσθέτοντας τα στο κρέας. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα στη χύτρα για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον κύβο, το χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. 

  • Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Μόλις αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 45 - 50 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τη βαλβίδα να φύγει ο ατμός  (αν χρειάζεται περισσότερο βράσιμο συνεχίζουμε για λίγο ακόμα περίπου 5-10 λεπτά). 
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, σερβίρουμε με σπιτικό πουρέ πατάτας.

No comments:

Post a Comment